Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui, atrodo labai apetitiškai ir gražiai.
Norėdami paruošti sultingus vištienos suktinukus, prieš kepdami aptepkite juos grietine, o kaip įdarą naudokite saldžiąsias paprikas ir pomidorus. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui, atrodo labai apetitiškai ir gražiai.
Receptas
Ingredientai:
- vištienos filė 2 vnt.
- raudonoji paprika 1 vnt.
- pomidorai 1 vnt.
- kietasis sūris 120 g
- grietinė 20% 70 g
- česnako 2 skiltelės
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
Paruošimas:
- Papriką nulupkite, nuimkite kotelį ir supjaustykite juostelėmis.
- Pomidorą supjaustykite pusžiedžiais.
- Nulupkite česnaką ir išspauskite per spaudą.
- Kietąjį sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės.
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite griežinėliais, uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite virtuviniu plaktuku. Įtrinkite jį česnaku, pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska.
- Ant kiekvieno suktinuko dėkite po dvi pipirų juosteles, pomidorą ir susukite vištieną į ritinį taip, kad saldžioji paprika išlįstų aplink kraštus, tokiu pat būdu suformuokite likusius suktinukus ir sudėkite į kepimo indą. Ant kiekvieno suktinuko aptepkite grietine.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada pabarstykite kietuoju sūriu ir kepkite dar 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
