Tešla koldūnams ant vandens: paprastas receptas su minimaliu ingredientų kiekiu

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Ideali tešla koldūnams: paprastas receptas be papildomų pastangų

Kalbant apie koldūnus, iš tešlos visada tikimės daug – iškočiojama ji turi būti lanksti, lengvai sulipti, nesukelti problemų, nes neprilipti prie rankų, išlikti pakankamai tvirta, kad verdančiame vandenyje gatava produkcija neišsiskirstytų, išlaikytų savo formą.

Nors šie kriterijai gali pasirodyti labai aukšti, čia yra paprastas, bet visiškai patikimas vandens tyrimo receptas. Tik trys paprasti ingredientai, kuriuos sumaišysite su meile, užtikrins, kad visi šie reikalavimai bus įvykdyti. Darbas su šiuo testu taps tikru malonumu.

Choux tešlos ruošimas koldūnams

Šiame recepte naudojamas garinimo metodas, kurio dėka tešla tampa minkšta ir elastinga, nepridedant miltų pertekliaus minkant.

  • Paimkite 3 kupinus puodelius miltų ir sudėkite į didelį maišymo dubenį.
  • Į miltus įberkite nedidelį žiupsnelį druskos.
  • Supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus.
  • Paimkite 1 puodelį verdančio vandens ir plona srovele supilkite į dubenį, iškart intensyviai maišydami šaukštu.

Dabar galite toliau minkyti tešlą rankomis tiesiai dubenyje arba perkelti ją ant stalo. Svarbu atsiminti, kad daugiau miltų dėti nereikia.

Rezultatas puikus – tešla šilta, minkšta ir labai elastinga. Jis visiškai nelimpa prie rankų, todėl tolimesnio darbo metu net nereikia barstyti stalo miltais.

Darbo eiga su tokiu testu yra tikras malonumas.

Tešlą galima iškočioti gana plonai. Dėl savo stiprumo garantuotai nepervirs gaminant.

Koldūnai verdami kaip įprasta: suberkite į verdantį vandenį ir palaukite, kol iškils į paviršių. Svarbu juos išmaišyti, kad nepriliptų prie keptuvės dugno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos