Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Tai paprastas receptas, kuris lengvai įsilieja į naują sveikos gastronomijos bangą
Syrniki – klasika, kurią ukrainiečiai įpratę įsivaizduoti kaip saldžius, minkštus ir keptus keptuvėje. Tačiau 2025-ieji diktuoja naujas gastronomines tendencijas: minimalų aliejaus kiekį, maksimalų skonį ir tekstūrą.
Būtent todėl internetą užkariavo maisto tinklaraštininko Petro Maounatzio receptas, kuris pasiūlė savo variantą – sūrius sūrio pyragus su feta ir žolelėmis, keptus orinėje gruzdintuvėje. Neturint nė lašo aliejaus ar netvarkos virtuvėje, jie bus paruošti per 15 minučių, o svarbiausia – įgaus tą traškią, „saulėtą“ auksinę spalvą, kuri dažniausiai pasiekiama tik kepant.
Receptas
Ingredientai:
- fetos 300 g
- rikotos (ar panašaus minkšto sūrio) 100 g
- kiaušinis 1 vnt.
- kapotų petražolių 1 a.š. l
- mėtų 1 a.š. l
- juodieji pipirai
- miltų
- džiūvėsėliai
Pasiruošimas
- Fetą ir rikotą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
- Įdėkite kiaušinį, žoleles ir juoduosius pipirus. Jei masė pasirodė per minkšta, įberkite šiek tiek miltų, žodžiu, 1-2 šaukštus.
- Padarykite mažus rutuliukus arba mini sūrio pyragus.
- Apvoliokite džiūvėsėliuose, jie sukurs tą traškią plutą.
- Įdėkite į oro gruzdintuvės krepšį.
- Kepkite 180°C temperatūroje maždaug 12-15 minučių, kol sūrio pyragaičiai taps auksinės spalvos.
Padavimai
- ant didelės lėkštės kartu su citrinos griežinėliais;
- įpilkite šalto padažo iš jogurto, agurkų ir česnakų;
- papuošti šviežiomis mėtomis arba mikrožalumynais;
- Idealus priedas – stiklinė vėsaus mineralinio vandens su ledukais ir baziliko lapeliu.
Tai paprastas receptas, kuris lengvai įsilieja į naują sveikos gastronomijos bangą. Sūrūs sūrio pyragaičiai iš oro gruzdintuvės yra apie lengvumą, draugus ir tą patį graikišką nerūpestingumą.
