Sūrūs fetos sūrio pyragaičiai keptuvėje: įdomus užkandžių receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Tai paprastas receptas, kuris lengvai įsilieja į naują sveikos gastronomijos bangą

Syrniki – klasika, kurią ukrainiečiai įpratę įsivaizduoti kaip saldžius, minkštus ir keptus keptuvėje. Tačiau 2025-ieji diktuoja naujas gastronomines tendencijas: minimalų aliejaus kiekį, maksimalų skonį ir tekstūrą.

Būtent todėl internetą užkariavo maisto tinklaraštininko Petro Maounatzio receptas, kuris pasiūlė savo variantą – sūrius sūrio pyragus su feta ir žolelėmis, keptus orinėje gruzdintuvėje. Neturint nė lašo aliejaus ar netvarkos virtuvėje, jie bus paruošti per 15 minučių, o svarbiausia – įgaus tą traškią, „saulėtą“ auksinę spalvą, kuri dažniausiai pasiekiama tik kepant.

Receptas

Ingredientai:

  • fetos 300 g
  • rikotos (ar panašaus minkšto sūrio) 100 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • kapotų petražolių 1 a.š. l
  • mėtų 1 a.š. l
  • juodieji pipirai
  • miltų
  • džiūvėsėliai

Pasiruošimas

  1. Fetą ir rikotą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  2. Įdėkite kiaušinį, žoleles ir juoduosius pipirus. Jei masė pasirodė per minkšta, įberkite šiek tiek miltų, žodžiu, 1-2 šaukštus.
  3. Padarykite mažus rutuliukus arba mini sūrio pyragus.
  4. Apvoliokite džiūvėsėliuose, jie sukurs tą traškią plutą.
  5. Įdėkite į oro gruzdintuvės krepšį.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje maždaug 12-15 minučių, kol sūrio pyragaičiai taps auksinės spalvos.

Padavimai

  • ant didelės lėkštės kartu su citrinos griežinėliais;
  • įpilkite šalto padažo iš jogurto, agurkų ir česnakų;
  • papuošti šviežiomis mėtomis arba mikrožalumynais;
  • Idealus priedas – stiklinė vėsaus mineralinio vandens su ledukais ir baziliko lapeliu.

Tai paprastas receptas, kuris lengvai įsilieja į naują sveikos gastronomijos bangą. Sūrūs sūrio pyragaičiai iš oro gruzdintuvės yra apie lengvumą, draugus ir tą patį graikišką nerūpestingumą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimų ir gyvenimo triukų idėjos